Byttet internett leverandør

Igår kveld byttet jeg internett leverandør fra NextGenTel til Telenor. Hadde forestilt meg flere dager uten dsl, men det slapp jeg heldigvis. Installasjonsdato og modem/ruter fikk jeg for en god tid siden. NextGenTel har sendt purrebrev og bedt om å få igjen sin ruter nå i to måneder. Jeg kunne jo ha returnert den med en gang, da jeg har benyttet min egen, men men. Når jeg kom hjem igår fant jeg ut at jeg ikke hadde noe nett, en rask sjekk på brannmuren min bekreftet at linjen var borte. Jeg fant fram Telenor pakken min og åpnet denne. Her har Telefonselskapet gjort en god jobb sammen med Telenor. Ruteren er godt pakket, men manual og installasjonscd. Det følger med godt utvalg kabler. Porter på ruteren som ikke skal benyttes er plugget igjen med ordentlige plugger, ikke teip som mange andre benytter. Strømadapteret var merket så man vet hva slags ruter det hører til. Ruteren var også merket ordentlig med logo, istedenfor klistremerkelapp som NGT benytter. Bra førsteinntrykk! Jeg fyrte opp ruteren, men den ville ikke ta opp forbindelsen. Så da puttet jeg i platen, som det jo står at man MÅ putte i først. Her legger jeg merke til at manualen også sier at jeg MÅ ha montør da jeg ikke har telefon, bare en plugg i veggen. Sistnevnte velger jeg å se bort fra. Vel, platen er bombesikker og tar høyde for alle situasjoner. Den er tydelig og klar, og man den har alternativer for alle mulige installasjons løsninger. Den kunne spart meg for mange hjemmebesøk før i tiden. Etter endt installasjon var forbindelsen oppe, slik en vanlig hjemmebruker vil ha den. Jeg derimot, vil helst bruke mitt Speedtouch 780wlt multimodem som kun modem i bro. Telenor har en god veiledning for denne konfigurasjonen, men de skriver at man må gjøre PPPoE oppringning på egen ruter. Dette var ikke tilfelle hos meg, jeg slet litt med å få ringt opp - men da jeg forsøkte DHCP på min ruter sin WAN port var jeg rett på nett. Hastigheten på min gamle linje var 3600/600, min nye er 16000/800. Hastigheten er merkbart bedre på den nye, og den måles til rundt 12mbit. Linjen virker hittil å være veldig grei. Se skjermdumpen nedenfor: [caption id="attachment_129" align="aligncenter" width="538" caption="NextGenTel vs. Telenor"]ngt_vs_telenor[/caption]