AirPort Express

Handlet meg en AirPort Express for å ha mulighet til å avspille lyd trådløst fra iPod, iPhone og Mac'ene i huset. Trengte også en løsning for utskrift som er mer elegant enn å måtte kople opp min maskin med USB hver gang, så da er jo USB porten på en AirPort basestasjon ypperlig. Jeg konfigurerte den raskt som et nytt (lot det erstatte mitt gamle D-Link Gamerlounge punkt) aksesspunkt via AirPort verktøyet som ligger i OSX. Var egentlig veldig allreit med auto deteksjon og en applikasjon istedenfor web grensesnitt. Skriver og AirTunes oppsett gikk av seg selv. Begge maskinene mine kunne umiddelbart spille lyd til punktet via en utdata knapp i iTunes. Lydkvaliteten er veldig god (bare forsøkt analog), og det er nesten ikke merkbar forsinkelse ved avspilling flere steder samtidig. Skriver ble detektert ved søk fra systemvalgpanelet og ble raskt installert. Som trådløst aksesspunkt er det også helt ypperlig. Den valgte automatisk kanalen jeg ville ha valgt. Har IPv6 støtte. God rekkevidde, og etter hva jeg har klart å teste etter en kvelds bruk, også god båndbredde. Den slår D-Link boksen min på dette punktet. Og er halve størrelsen uten noen eksterne antenner. Alt i alt et veldig kjekk og billig trådløspunkt. Først og fremst for Apple brukere. 790,- ´