OS X filbehandling

De fleste som kjenner meg vet at jeg er Mac fanboy. Kombinasjonen solid maskinvare med *nix operativsystem er ganske uslåelig. Men, det er et stort minus med OS X. Det mangler nemlig en skikkelig filbehandler. Finder, som er standard filbehandler, er ganske håpløs. Ta for eksempel tastatursnarveier: Return / Enter er bundet til omdøp fil, Command + O er bundet til å åpne fil. Den har ikke mulighet for å behandle arkiver som mapper. Ikke arkfaner, så man ender med mange vinduer. Visning av objekter er rotete, og man blir nødt for å klikke Vis > Rydd Opp på menylinjen (den har ikke hurtigtast) med jevne mellomrom - slik man gjør i Amiga Workbench (og selv der har man hurtigtast!). Så jeg har jaktet en stund på en god erstatning, og nå har jeg endelig funnet det. Så da har jeg gått til innkjøp av ForkLift. ForkLift er en god Norton / Total Commander klone med FXP og SFTP muligheter, samt bred støtte for arkiver. Så den erstatter både muCommander, CyberDuck og The Unarchiver. Og 250 kroner synes jeg er en helt grei pris for et så flott verktøy!